Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale smakują z konfiturą żurawinową.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5411
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 677
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5411
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 677
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W salaterce rozetrzeć bryndze przy pomocy widelca. Dodać starty oscypek, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, przesmażoną cebulę, pieprz kolorowy świeżo mielony. Wszystko dobrze wymieszać. Nie dodawać soli. Ciasto na pierogi - Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić ciasto na ok 15 min pod ściereczką. Ciasto jest bardzo sprężyste i lekkie. Nie wymaga specjalnie podsypywania mąką w czasie wałkowania. Ciasto podzielić na 3 części. Wałkować placki. Z placków wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego. Pierogi które wypłyną wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisek. Podawać jeszcze ciepłe polane masełkiem lub z konfiturą żurawinową. Smacznego