Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale smakują z konfiturą żurawinową.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1766
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 245
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21738
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1766
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 245
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21738
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W salaterce rozetrzeć bryndze przy pomocy widelca. Dodać starty oscypek, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, przesmażoną cebulę, pieprz kolorowy świeżo mielony. Wszystko dobrze wymieszać. Nie dodawać soli. Ciasto na pierogi - Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić ciasto na ok 15 min pod ściereczką. Ciasto jest bardzo sprężyste i lekkie. Nie wymaga specjalnie podsypywania mąką w czasie wałkowania. Ciasto podzielić na 3 części. Wałkować placki. Z placków wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę z łyżką oleju rzepakowego. Pierogi które wypłyną wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisek. Podawać jeszcze ciepłe polane masełkiem lub z konfiturą żurawinową. Smacznego