Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4882
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1014
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9476
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1409
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10987
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4882
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1014
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9476
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1409
Składniki
Umieść mąkę w misce. Dodaj sól, a następnie stopniowo dodawaj wodę mieszając łyżką.Następnie przenieś ciasto na stolnicę i wyrabiaj kilka minut aż stanie się gładkie i elastyczne.Rozwałkowac kawałek ciasta na stolnicy, wałkiem . Następnie wykrawac z niego koła, umieszczać w środku farsz i zalepiać.
Okrawki i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Podsmażone dodaj do ziemniaków. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.Gotowe zlepione pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj. Wyciągnij za pomocą łyżki cedzakowej po około 3 minutach od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Przypiec na patelni grillowej