Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1669
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 48
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 96
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1669
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 48
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 96
Składniki
Umieść mąkę w misce. Dodaj sól, a następnie stopniowo dodawaj wodę mieszając łyżką.Następnie przenieś ciasto na stolnicę i wyrabiaj kilka minut aż stanie się gładkie i elastyczne.Rozwałkowac kawałek ciasta na stolnicy, wałkiem . Następnie wykrawac z niego koła, umieszczać w środku farsz i zalepiać.
Okrawki i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Podsmażone dodaj do ziemniaków. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.Gotowe zlepione pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj. Wyciągnij za pomocą łyżki cedzakowej po około 3 minutach od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Przypiec na patelni grillowej