Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 740
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 740
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Umieść mąkę w misce. Dodaj sól, a następnie stopniowo dodawaj wodę mieszając łyżką.Następnie przenieś ciasto na stolnicę i wyrabiaj kilka minut aż stanie się gładkie i elastyczne.Rozwałkowac kawałek ciasta na stolnicy, wałkiem . Następnie wykrawac z niego koła, umieszczać w środku farsz i zalepiać.
Okrawki i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Podsmażone dodaj do ziemniaków. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.Gotowe zlepione pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj. Wyciągnij za pomocą łyżki cedzakowej po około 3 minutach od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Przypiec na patelni grillowej