Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin na patelni grillowej

Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin na patelni grillowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 412

Dodano:

Odsłon: 490

Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin przypieczone na patelni grillowej

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka bardzo ciepłej wody
  • 500 g ziemniaków
  • 250 g okrawków wędlin
  • 2 cebule
  • pieprz
  • olej do podsmażenia cebuli
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi z ziemniakami, cebulą i okrawki wędlin na patelni grillowej

Przygotowanie

  1. Umieść mąkę w misce. Dodaj sól, a następnie stopniowo dodawaj wodę mieszając łyżką.Następnie przenieś ciasto na stolnicę i wyrabiaj kilka minut aż stanie się gładkie i elastyczne.Rozwałkowac kawałek ciasta na stolnicy, wałkiem . Następnie wykrawac z niego koła, umieszczać w środku farsz i zalepiać.

  2. Okrawki i cebule pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Podsmażone dodaj do ziemniaków.
    Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj, aby smaki się połączyły.Gotowe zlepione pierogi wrzuć do wrzątku i gotuj. Wyciągnij za pomocą łyżki cedzakowej po około 3 minutach od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.

  3. Przypiec na patelni grillowej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń