Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane przecisnąć przez praskę, albo dokładnie ubić. Wystudzić. Dodać łyżkę masła, pokruszony ser, zeszkloną na oleju rzepakowym cebulkę i drobno pokrojony koperek. Dodać sporo pieprzu młotkowanego z kolendrą, chilli, sól do smaku. Wymieszać, wyrobić masę najlepiej ręcznie. Żeby ułatwić sobie robienie pierogów można wcześniej podzielić fasz, porobić z masy kulki, albo ,,jajeczka,, Do miseczki wsypać mąkę pszenną i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Dodać olej, mleko i gorącą wodę, sól. Wymieszać, wyrobić ciasto. Zostawić pod ściereczką na ok. 15 min. Podzielić ciasto na 4 części i wałkować placki. Wykrawać z placków kółka i nakładać farsz, zalepiać. Wkładać pierogi do gotującej się osolonej wody. Do wody można dodać dwie łyżki oleju rzepakowego. Gotować do wypłynięcia pierogów. Wyławiać łyżką cedzakową i układać na półmisku. Pierogi podawać z drobno pokrojonym szczypiorkiem i kwaśną śmietaną. Smacznego.