Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim sklepie osiedlowym często można spotkać pierogi o takiej nazwie. Kierując się spisem składników postanowiłam je odtworzyć w domu. Wyszły tak samo dobre, a może i lepsze. W smaku są lekko pikantne. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118371
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3132
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2254
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1594
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118371
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8491
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3132
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2254
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1594
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Wymieszać z solą i papryką. Wlać gorącą wodę. Dodać oliwę. Zarobić ciasto. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Kiełbasę i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać do miski z ziemniakami. Dorzucić przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto rozwałkować podsypując mąkę. Wykrawać szklanką koła. Łyżeczką nakładać farsz. Sklejać pierogi. Przygotować dwie miseczki. Do jednej wlać szklankę oleju, a do drugiej przyprawy. Po kolei pierogi maczać w oleju, a następnie obtaczać w przyprawach. Smażyć na patelni z dwóch stron, aż staną się chrupkie.