Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi ze szpinakiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 342
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 887
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3959
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 342
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 887
Składniki
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodać bardzo dobrze odsączony szpinak, chwilkę przesmażyć. Przestudzić i dodać pokrojoną w kostkę fetę, doprawić pieprzem i gałką muszka- tołową, wymieszać.
Z mąki, jajek, oleju, szczypty soli i gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto na pierogi. Wałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy, wycinać kółka, nakładać farsz i formować pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
ok. 65 minut
Pierogi można serwować polane niewielką ilością masła lub posypane drobno posiekanymi pomidorami z bazylią.Źródło: Twoje Imperium