Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki grzybowe z pieca"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 294
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 141
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3825
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 259
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 294
Składniki
Mąkę posiekać z zimnym masłem, wbić jajka, posolić, wlać 2-3 łyżki wody, szybko zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową, włożyć na godzinę do lodówki.
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Włożyć grzyby, smażyć, aż odparują. Dodać jajka, posiekaną natkę i tartą bułkę. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać farsz i zlepiać. Piec 30 minut w temperaturze 190°C.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium