Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami na bazie maślanki.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1728
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5274
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Cebulę obieramy prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę kiszoną gotujemy, po ugotowaniu drobno kroimy i łączymy z cebulą, prużymy. 4. Dodajemy namoczone, ugotowane i drobno pokrojone grzyby suszone. 5. Farsz doprawiamy majerankiem, pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz wlewamy magii.
6. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy, foremką do pierogów robi kółka, na środku każdego kółka układamy po łyżce farszu i zaciskamy foremką brzegi ciasta.
7. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy do chwili uzyskania złotego koloru.
8. Pierożki podajemy z barszczem lub same. 9. Smacznego.