Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami na bazie maślanki.
Szybkie, proste, delikatne, rozpływające się w ustach oponki | pączki hiszpań...
Odsłon: 11203
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3482
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 156
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3482
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 156
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Cebulę obieramy prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę kiszoną gotujemy, po ugotowaniu drobno kroimy i łączymy z cebulą, prużymy. 4. Dodajemy namoczone, ugotowane i drobno pokrojone grzyby suszone. 5. Farsz doprawiamy majerankiem, pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz wlewamy magii.
6. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy, foremką do pierogów robi kółka, na środku każdego kółka układamy po łyżce farszu i zaciskamy foremką brzegi ciasta.
7. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy do chwili uzyskania złotego koloru.
8. Pierożki podajemy z barszczem lub same. 9. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Gotowane kawałki kurczaka panierowane i smażone
Polecam bardzo smaczne danie z gotowanych kawałków kurczaka , które po ugotow...
Odsłon: 73
Bigos z młodej kapusty
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kap...
Odsłon: 137