Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami na bazie maślanki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 73
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 73
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Cebulę obieramy prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę kiszoną gotujemy, po ugotowaniu drobno kroimy i łączymy z cebulą, prużymy. 4. Dodajemy namoczone, ugotowane i drobno pokrojone grzyby suszone. 5. Farsz doprawiamy majerankiem, pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz wlewamy magii.
6. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy, foremką do pierogów robi kółka, na środku każdego kółka układamy po łyżce farszu i zaciskamy foremką brzegi ciasta.
7. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy do chwili uzyskania złotego koloru.
8. Pierożki podajemy z barszczem lub same. 9. Smacznego.