Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami na bazie maślanki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 170
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 873
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 170
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 873
Składniki
1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia
2. Cebulę obieramy prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę kiszoną gotujemy, po ugotowaniu drobno kroimy i łączymy z cebulą, prużymy. 4. Dodajemy namoczone, ugotowane i drobno pokrojone grzyby suszone. 5. Farsz doprawiamy majerankiem, pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz wlewamy magii.
6. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy, foremką do pierogów robi kółka, na środku każdego kółka układamy po łyżce farszu i zaciskamy foremką brzegi ciasta.
7. Pierogi układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym widelcem białkiem i pieczemy do chwili uzyskania złotego koloru.
8. Pierożki podajemy z barszczem lub same. 9. Smacznego.