Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierozki
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1681
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7386
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2886
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1681
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7386
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2886
Składniki
z maki,jajka ,wody i 1 łyzki oleju zagnieść ciasto na pierogi
mięso zemleć,dodac sól,pieprz i majeranek ,1 cebulę pokroic w kostkę,wrzucic na patelnie i zeszklic na 1 łyżce oleju
do cebuli dodac mieso i smazyc razem przez 5 minut,mieszając
kiedy mięso sie lekko zrumieni przełozyc do miski
ciasto rozwałkować,wycinac krążki,nałozyc łyżeczke farszu i zlepić pierozki
wrzucać do wrzącej,lekko osolonej wody,gotowac 3 minuty od chwili wypłynięcia
pierozki podawać z usmazonym boczkiem i cebulą
pierozki dobrze smakuja s surówką z kwaszonej kapusty