Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierozki
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
z maki,jajka ,wody i 1 łyzki oleju zagnieść ciasto na pierogi
mięso zemleć,dodac sól,pieprz i majeranek ,1 cebulę pokroic w kostkę,wrzucic na patelnie i zeszklic na 1 łyżce oleju
do cebuli dodac mieso i smazyc razem przez 5 minut,mieszając
kiedy mięso sie lekko zrumieni przełozyc do miski
ciasto rozwałkować,wycinac krążki,nałozyc łyżeczke farszu i zlepić pierozki
wrzucać do wrzącej,lekko osolonej wody,gotowac 3 minuty od chwili wypłynięcia
pierozki podawać z usmazonym boczkiem i cebulą
pierozki dobrze smakuja s surówką z kwaszonej kapusty