Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierozki
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 470
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13449
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 470
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13449
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
z maki,jajka ,wody i 1 łyzki oleju zagnieść ciasto na pierogi
mięso zemleć,dodac sól,pieprz i majeranek ,1 cebulę pokroic w kostkę,wrzucic na patelnie i zeszklic na 1 łyżce oleju
do cebuli dodac mieso i smazyc razem przez 5 minut,mieszając
kiedy mięso sie lekko zrumieni przełozyc do miski
ciasto rozwałkować,wycinac krążki,nałozyc łyżeczke farszu i zlepić pierozki
wrzucać do wrzącej,lekko osolonej wody,gotowac 3 minuty od chwili wypłynięcia
pierozki podawać z usmazonym boczkiem i cebulą
pierozki dobrze smakuja s surówką z kwaszonej kapusty