Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można oczywiście wykorzystać gotowe tortellini ale takie domowej roboty pierożki są jednak wiele lepsze
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1409
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5923
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18693
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1409
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5923
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8869
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18693
Składniki
1. mięso na pierogi ugotować z warzywami w osolonej wodzie, wystudzić, zmielić w maszynce razem z marchewką i selerem, dodać pokrojona cebulę, jajko, doprawić sola i pieprzem, 2. cebulę pokroić drobno, na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów, podsmażyć cebulę, dodać pokrojone drobno czosnek, marchewkę, selera, podsmażyć , dodać pomidory z zalewą, dusić na wolnym ogniu do miękkości warzyw, dodać pomidory suszone i pokrojone pieczarki, zaprawić sos łyżka maki rozrobioną z wodą, zagotować, doprawić do smaku, dodać oregano i tymianek, można dodać także koncentrat pomidorowy, 3. z mąki, jajka, gorącej wody i połowy łyżeczki soli zagnieść dość luźne ciasto, rozwałkować cienko, wykrawać szklaneczką kółka, nakładać farsz, zlepiać pierożki, 4. na dno naczynia do zapiekania wylać trochę sosu, układać pierożki i polewać je sosem, ponieważ pierożków wcześniej nie gotujemy, muszą być całe pokryte sosem, 5. wstawić naczynie do piekarnika, zapiekać w 190 st ok 50 min, smacznego