Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
można oczywiście wykorzystać gotowe tortellini ale takie domowej roboty pierożki są jednak wiele lepsze
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 468
Polecam.
Odsłon: 95
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 468
Polecam.
Odsłon: 95
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Składniki
1. mięso na pierogi ugotować z warzywami w osolonej wodzie, wystudzić, zmielić w maszynce razem z marchewką i selerem, dodać pokrojona cebulę, jajko, doprawić sola i pieprzem, 2. cebulę pokroić drobno, na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów, podsmażyć cebulę, dodać pokrojone drobno czosnek, marchewkę, selera, podsmażyć , dodać pomidory z zalewą, dusić na wolnym ogniu do miękkości warzyw, dodać pomidory suszone i pokrojone pieczarki, zaprawić sos łyżka maki rozrobioną z wodą, zagotować, doprawić do smaku, dodać oregano i tymianek, można dodać także koncentrat pomidorowy, 3. z mąki, jajka, gorącej wody i połowy łyżeczki soli zagnieść dość luźne ciasto, rozwałkować cienko, wykrawać szklaneczką kółka, nakładać farsz, zlepiać pierożki, 4. na dno naczynia do zapiekania wylać trochę sosu, układać pierożki i polewać je sosem, ponieważ pierożków wcześniej nie gotujemy, muszą być całe pokryte sosem, 5. wstawić naczynie do piekarnika, zapiekać w 190 st ok 50 min, smacznego