Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem i brzoskwiniami to łatwe do przygotowania i bardzo smaczne danie na słodko.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Do miski przesiać obie mąki, dodać jajko, kefir i wodę z masłem. Zagnieść ciasto, przykryć i pozostawić na pół godziny.
Do miski włożyć biały ser, rozgnieść widelcem, dodać cukier z wanilią i posiekane brzoskwinie, wymieszać. ( w razie potrzeby dosłodzić)
Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy ułożyć porcje sera z brzoskwiniami.
Złożyć po przekątnej i dokładnie zlepić.
Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać polane rumianym masłem i oprószone cukrem.