Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem i brzoskwiniami to łatwe do przygotowania i bardzo smaczne danie na słodko.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Do miski przesiać obie mąki, dodać jajko, kefir i wodę z masłem. Zagnieść ciasto, przykryć i pozostawić na pół godziny.
Do miski włożyć biały ser, rozgnieść widelcem, dodać cukier z wanilią i posiekane brzoskwinie, wymieszać. ( w razie potrzeby dosłodzić)
Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy ułożyć porcje sera z brzoskwiniami.
Złożyć po przekątnej i dokładnie zlepić.
Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać polane rumianym masłem i oprószone cukrem.