Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z serem i brzoskwiniami to łatwe do przygotowania i bardzo smaczne danie na słodko.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 124
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski przesiać obie mąki, dodać jajko, kefir i wodę z masłem. Zagnieść ciasto, przykryć i pozostawić na pół godziny.
Do miski włożyć biały ser, rozgnieść widelcem, dodać cukier z wanilią i posiekane brzoskwinie, wymieszać. ( w razie potrzeby dosłodzić)
Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy ułożyć porcje sera z brzoskwiniami.
Złożyć po przekątnej i dokładnie zlepić.
Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać polane rumianym masłem i oprószone cukrem.