Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie mięsko w pysznym sosie ogórkowym. Zdrowo i smacznie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 191
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 936
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 191
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 936
Składniki
Pozbawione błonek piersi nacieramy estragonem, zawijamy w folię i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Można to zrobić nawet dzień wcześniej. Potem mięso kroimy w 1 cm plastry i podsmażamy na oleju po 2 minuty z każdej strony.
Starte ogórki na dużych oczkach dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 minut. Pod koniec dodajemy zmielone siemię lniane. Podajemy z kolorowym ryżem i posiekaną natką pietruszki.