Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indyka w krakersach"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 922
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 196
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3981
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 355
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 922
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w paski. Posyp solą i pieprzem, a następnie wrzuć do miski i zalej kefirem. Zostaw na noc (im dłużej mięso będzie się moczyć, tym będzie delikatniejsze).
Następnego dnia rozkrusz krakersy w moździerzu i obtocz w nich kawałki indyka.
Przełóż je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut.
Gotowe danie serwuj z sałatką ze świeżego szpinaku podaną z pestkami granatu i oliwą z oliwek.Źródło: Kurier TV