Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla koneserów ;)
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 96
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 161
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 536
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 459
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 363
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 96
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 161
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 536
Szybka sałatka którą przygotujesz w kilka chwil idealna do obiadu lub na kola...
Odsłon: 459
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 363
Składniki
Indyka opłukać, rozłożyć, posolić i popieprzyć. Zwinąć i zawiązać nitką. Cały puc mięsa obsmażyć na złoto ze wszystkich stron, aby białko się ścięło. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, wrzucić ziele, goździki i szczyptę estragonu. Dusić 30-40 minut, pod przykryciem, polewając mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Gotowe mięso ostudzić, pokroić w plastry.
Zrobić sos: śmietankę połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami, przyprawić estragonem, odrobiną soli i pieprzu.
Połączyć mięso z sosem, podgrzać i serwować z ryżem. o06.2009