Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla koneserów ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8165
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8165
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Składniki
Indyka opłukać, rozłożyć, posolić i popieprzyć. Zwinąć i zawiązać nitką. Cały puc mięsa obsmażyć na złoto ze wszystkich stron, aby białko się ścięło. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, wrzucić ziele, goździki i szczyptę estragonu. Dusić 30-40 minut, pod przykryciem, polewając mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Gotowe mięso ostudzić, pokroić w plastry.
Zrobić sos: śmietankę połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami, przyprawić estragonem, odrobiną soli i pieprzu.
Połączyć mięso z sosem, podgrzać i serwować z ryżem. o06.2009