Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla koneserów ;)
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 112
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 155
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 40
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 48
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 20
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 112
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 155
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 40
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 48
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 20
Składniki
Indyka opłukać, rozłożyć, posolić i popieprzyć. Zwinąć i zawiązać nitką. Cały puc mięsa obsmażyć na złoto ze wszystkich stron, aby białko się ścięło. Przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody, wrzucić ziele, goździki i szczyptę estragonu. Dusić 30-40 minut, pod przykryciem, polewając mięso od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Gotowe mięso ostudzić, pokroić w plastry.
Zrobić sos: śmietankę połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami, przyprawić estragonem, odrobiną soli i pieprzu.
Połączyć mięso z sosem, podgrzać i serwować z ryżem. o06.2009