Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indyka z figami"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 284
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 113
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 787
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 910
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 284
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 113
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 787
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 910
Składniki
Figi pokrój w kostkę, podsmaż na oleju z pieprzem i anyżem. Pierś umyj, natnij wzdłuż, rozłóż, przypraw. Przygotuj marynatę z miodu, cynamonu, słodkiej papryki i imbiru. Z fig wyjmij anyż, rozsmaruj je na mięsie, zwiń, natrzyj marynatą, wbij goździki.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym z laską cynamonu, piecz w rękawie do pieczenia w temp. 180° C przez 1,5 godziny. Dekoruj pozostałymi figami i cynamonem.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień