Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indyka z figami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3432
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 15
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3432
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 97
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Figi pokrój w kostkę, podsmaż na oleju z pieprzem i anyżem. Pierś umyj, natnij wzdłuż, rozłóż, przypraw. Przygotuj marynatę z miodu, cynamonu, słodkiej papryki i imbiru. Z fig wyjmij anyż, rozsmaruj je na mięsie, zwiń, natrzyj marynatą, wbij goździki.
Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym z laską cynamonu, piecz w rękawie do pieczenia w temp. 180° C przez 1,5 godziny. Dekoruj pozostałymi figami i cynamonem.
Czas: około 2,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień