Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka to piękny ptak, ale i pyszne mięso. Niestety ludzie ( i ja też ) zjadają te piękności. Pierś w tym wydaniu pysznie smakuje. Polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10855
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2566
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10855
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3494
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2566
Składniki
Z miodu, startego na tarce imbiru, połowy sosu sojowego, sosu rybnego i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotowałem marynatę. W marynacie umieściłem oczyszczone piersi kaczki z ponacinaną skórą. Odstawiłem do lodówki na 2 godziny. Suchą i zimną patelnię ustawiłem na palniku kuchenki i włożylem na niej zamarynowaną kaczkę skórą do dołu. Gdy się zarumieniła odwróciłem ją i dodałem pozostałą w misce marynatę. Podsmażone mięso włożyłem w żaroodpornym naczyniu skórą do góry, polałem zawartością patelni i piekłem około 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. W międzyczasie pokroiłem w średniej wielkości kawałki kapustę. Rozgrzałem olej sezamowy, dodałem kapustę, pozostały sos sojowy oraz posiekane chili - dusiłem około 10 minut aż kapusta zmiękła.