Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj robimy pierś kurczaka faszerowaną kurkami. Łatwo, prosto i smacznie. Osobiście uważam, że kurki są za drogie, aby kupować prawie kg, więc kupiłam 20 dag i reszta to były po prostu pieczarki. Dodatkowo zrobiłam sos koperkowy no i dodałam ryż oraz fasolkę szparagową .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12619
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11971
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12619
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3876
Składniki
Mięso naciąć. Ułożyć w naczyniu, polać sokiem z cytryny, kilkoma łyżkami oliwy, posypać czerwonym pieprzem, szczyptą soli, obłożyć koperkiem. Odstawić do lodówki na 3 godziny.
Na maśle poddusić cebulę i czosnek, dodać oczyszczone kurki, smażyć, aż powstały sok odparuje. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Przestudzić, połączyć z serem i musztardą. Farszem nadziać mięso.
Piersi spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na gorącym oleju. Podlać bulionem, dusić pod przykryciem, co jakiś czas odwracając, aż bulion odparuje, a mięso będzie gotowe. Podawać z sosem koperkowym.