Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak bogaty jest w składniki cenne dla naszych kości takie jak wapń czy witamina K. Ponadto jest lekki, ma cudowny smak i świetnie komponuje się z serem feta. Takim farszem oprócz piersi z kurczaka możecie napełnić np. papryki i zapiec w piekarniku. Otrzymacie w ten sposób smaczne i lekkie danie na obiad czy lunch do pracy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16193
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5155
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11884
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16193
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5155
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulkę oraz czosnek. Następnie dodajemy szpinak i dusimy aby odparowała z niego woda. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy jeden bok tak by powstała kieszonka. Nakładamy do niej farsz i spinamy bok wykałaczkami. Tak przygotowane piersi oprószamy solą, pieprzem, i tymiankiem. Układamy je w niewielkiej blasze, wysmarowanej olejem i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni.