Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak bogaty jest w składniki cenne dla naszych kości takie jak wapń czy witamina K. Ponadto jest lekki, ma cudowny smak i świetnie komponuje się z serem feta. Takim farszem oprócz piersi z kurczaka możecie napełnić np. papryki i zapiec w piekarniku. Otrzymacie w ten sposób smaczne i lekkie danie na obiad czy lunch do pracy.
W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulkę oraz czosnek. Następnie dodajemy szpinak i dusimy aby odparowała z niego woda. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy jeden bok tak by powstała kieszonka. Nakładamy do niej farsz i spinamy bok wykałaczkami. Tak przygotowane piersi oprószamy solą, pieprzem, i tymiankiem. Układamy je w niewielkiej blasze, wysmarowanej olejem i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 491
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1964
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 491
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1964
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulkę oraz czosnek. Następnie dodajemy szpinak i dusimy aby odparowała z niego woda. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy jeden bok tak by powstała kieszonka. Nakładamy do niej farsz i spinamy bok wykałaczkami. Tak przygotowane piersi oprószamy solą, pieprzem, i tymiankiem. Układamy je w niewielkiej blasze, wysmarowanej olejem i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 169
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 237