Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak bogaty jest w składniki cenne dla naszych kości takie jak wapń czy witamina K. Ponadto jest lekki, ma cudowny smak i świetnie komponuje się z serem feta. Takim farszem oprócz piersi z kurczaka możecie napełnić np. papryki i zapiec w piekarniku. Otrzymacie w ten sposób smaczne i lekkie danie na obiad czy lunch do pracy.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 589
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1566
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8965
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 589
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1566
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8965
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulkę oraz czosnek. Następnie dodajemy szpinak i dusimy aby odparowała z niego woda. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy jeden bok tak by powstała kieszonka. Nakładamy do niej farsz i spinamy bok wykałaczkami. Tak przygotowane piersi oprószamy solą, pieprzem, i tymiankiem. Układamy je w niewielkiej blasze, wysmarowanej olejem i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni.