Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, pieczona pierś kurczaka z pieczarkami! Idealny obiad dla całej rodziny! Mięso drobiowe nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Prosty przepis na obiad z piekarnika!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19898
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 494
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 528
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6938
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243501
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19898
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 494
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 528
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6938
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243501
Składniki
Obrane pieczarki kroimy na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Do dużej miski dodajemy keczup, musztardę, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i dwie łyżeczki papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Do marynaty dodajemy pokrojoną cebulę i przekrojone na pół filety z piersi kurczaka. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso możemy upiec od razu lub zamarynować je przez minimum kilka godzin w lodówce (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
W naczyniu żaroodpornym na przemian układamy plastry mięsa, kawałki pieczarek i cebulę. Jeśli na koniec pozostaną nam pieczarki i cebula wykładamy je na wierzch potrawy.
Piersi kurczaka pieczemy pod przykryciem przez godzinę w 180 stopniach z termoobiegiem. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę z naczynia żaroodpornego. Smacznego!