Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, pieczona pierś kurczaka z pieczarkami! Idealny obiad dla całej rodziny! Mięso drobiowe nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Prosty przepis na obiad z piekarnika!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24173
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4425
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 377
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3311
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5583
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24173
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4425
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 377
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3311
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5583
Składniki
Obrane pieczarki kroimy na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Do dużej miski dodajemy keczup, musztardę, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i dwie łyżeczki papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Do marynaty dodajemy pokrojoną cebulę i przekrojone na pół filety z piersi kurczaka. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso możemy upiec od razu lub zamarynować je przez minimum kilka godzin w lodówce (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
W naczyniu żaroodpornym na przemian układamy plastry mięsa, kawałki pieczarek i cebulę. Jeśli na koniec pozostaną nam pieczarki i cebula wykładamy je na wierzch potrawy.
Piersi kurczaka pieczemy pod przykryciem przez godzinę w 180 stopniach z termoobiegiem. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę z naczynia żaroodpornego. Smacznego!