Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, pieczona pierś kurczaka z pieczarkami! Idealny obiad dla całej rodziny! Mięso drobiowe nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Prosty przepis na obiad z piekarnika!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Obrane pieczarki kroimy na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Do dużej miski dodajemy keczup, musztardę, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i dwie łyżeczki papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Do marynaty dodajemy pokrojoną cebulę i przekrojone na pół filety z piersi kurczaka. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso możemy upiec od razu lub zamarynować je przez minimum kilka godzin w lodówce (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
W naczyniu żaroodpornym na przemian układamy plastry mięsa, kawałki pieczarek i cebulę. Jeśli na koniec pozostaną nam pieczarki i cebula wykładamy je na wierzch potrawy.
Piersi kurczaka pieczemy pod przykryciem przez godzinę w 180 stopniach z termoobiegiem. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę z naczynia żaroodpornego. Smacznego!