Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, pieczona pierś kurczaka z pieczarkami! Idealny obiad dla całej rodziny! Mięso drobiowe nigdy nie było tak kruche i aromatyczne! Prosty przepis na obiad z piekarnika!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2666
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4669
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102207
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6543
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2666
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4669
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102207
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6543
Składniki
Obrane pieczarki kroimy na duże kawałki. Cebulę kroimy w grube półplasterki.
Do dużej miski dodajemy keczup, musztardę, sos sojowy, rozgnieciony czosnek i dwie łyżeczki papryki słodkiej w proszku. Mieszamy.
Do marynaty dodajemy pokrojoną cebulę i przekrojone na pół filety z piersi kurczaka. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso możemy upiec od razu lub zamarynować je przez minimum kilka godzin w lodówce (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
W naczyniu żaroodpornym na przemian układamy plastry mięsa, kawałki pieczarek i cebulę. Jeśli na koniec pozostaną nam pieczarki i cebula wykładamy je na wierzch potrawy.
Piersi kurczaka pieczemy pod przykryciem przez godzinę w 180 stopniach z termoobiegiem. Piętnaście minut przed końcem pieczenia zdejmujemy pokrywkę z naczynia żaroodpornego. Smacznego!