Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was, coś z jednego gara :) No może z jednego naczynia :) Bardzo smaczne danie, które przygotujecie dość szybko. Użyłam młodych warzyw, bo akurat jest ich teraz pod dostatkiem. Piekłam 70 minut, ale polecam sprawdzić miękkość warzyw. Jeśli będą za twarde, to trzeba wydłużyć czas pieczenia. U mnie tylko brokuły, były półtwarde, ponieważ dałam surowe, ale możecie je, przed pieczeniem na 2-3 minuty włożyć do wrzątku.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19855
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242949
Składniki
Każdą pierś przekroić na dwie, lub trzy części. Ja przekroiłam na trzy. Przyprawić przyprawą gyros. Odstawić na kilka godzin. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Marchew również pokroić w plastry, cebulę na ósemki, pomidora w dużą kostkę. Brokuła podzielić na małe różyczki. Można go też włożyć na 2-3 minuty do wrzątku. Jeśli chcecie żeby był bardziej miękki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć plastry ziemniaków i resztę warzyw.
Na wierzchu ułożyć piersi. Posypać tymiankiem.Wszystko polać, niewielką ilością oleju.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 70 minut. Można dłużej, zależy jak miękkie chcecie warzywa. Miałam młode warzywa, więc po tym czasie były już dobre, tylko brokuły były półtwarde. Dlatego polecam, włożyć do wrzątku przed pieczeniem. Chyba, że lubicie twardsze. Ja akurat lubię :)