Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka po toskańsku nadziewana serkiem śmietankowym, dwoma rodzajami serów i suszonymi pomidorami to wyjątkowe danie obiadowe, które przeniesie cię w słoneczne regiony Włoch. Kurczaki są wyraziste i pełne smaku, będą świetnym urozmaiceniem starego, nudnego kurczaka.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9532
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3088
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6601
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9532
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3088
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6601
Składniki
Pomidory w oleju drobno pokrój.
W misce wymieszaj serek śmietankowy, suszone pomidory, mozzarellę, parmezan i połowę wszystkich przypraw.
Kurczaka umyj i osusz papierowymi ręcznikami. Ostrym nożem wytnij w środku kieszonkę. Natrzyj mięso z każdej strony mieszanką pozostałych przypraw.
Wypełnij kieszonki mieszanką z miski, uważając by nadzienie nie wypadło. Zabezpiecz pierś kilkoma wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej oliwę oraz olej z suszonych pomidorów. Połóż na nią piersi z kurczaka i smaż je z każdej strony, do ładnego zrumienienia.
Przenieś kurczaka do naczynia żaroodpornego razem z olejem i sokami ze smażenia. Na wierzchu wylej pomidory krojone.
Wstaw całość do piekarnika nastawionego na 190 st. Celsjusza i piecz przez kolejne 10-15 minut, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.
Pierś kurczaka po toskańsku podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu. Resztki przechowuj w lodówce i podgrzewaj w piekarniku lub na patelni.