Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miód, sos sojowy, imbir to główne składniki glazury. Warto odmienić obiad z piersi kurczaka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119237
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8919
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3046
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119237
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8919
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3046
Składniki
Mięso pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w mące.Olej rozgrzać na patelni, włożyć kawałki kurczaka i podsmażyć na złoty kolor.
W garnku podgrzać sos sojowy,miód, imbir,wino i zmiażdżony czosnek.Usmażone kawałki kurczaka przełożyć do glazury, tak aby całe mięso było w niej zanurzone.Pozostawić na 15 minut.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać sezamem i wstawić do piekarnika nagrzanego do160st.C i piec ok.30 minut.Podczas pieczenia można od czasu do czasu przemieszać mięso.
Ja podałam z ryżem ugotowanym z dodatkiem ostrej papryki i surówką z pekińskiej kapusty.Potrawę też można doprawić na ostro.SMACZNEGO!