Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miód, sos sojowy, imbir to główne składniki glazury. Warto odmienić obiad z piersi kurczaka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2276
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 146
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Składniki
Mięso pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w mące.Olej rozgrzać na patelni, włożyć kawałki kurczaka i podsmażyć na złoty kolor.
W garnku podgrzać sos sojowy,miód, imbir,wino i zmiażdżony czosnek.Usmażone kawałki kurczaka przełożyć do glazury, tak aby całe mięso było w niej zanurzone.Pozostawić na 15 minut.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać sezamem i wstawić do piekarnika nagrzanego do160st.C i piec ok.30 minut.Podczas pieczenia można od czasu do czasu przemieszać mięso.
Ja podałam z ryżem ugotowanym z dodatkiem ostrej papryki i surówką z pekińskiej kapusty.Potrawę też można doprawić na ostro.SMACZNEGO!