Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierś kurczaka w sezamie z serem korycińskim"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Piersi rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę. Oprószam solą. Bulion mieszam z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso do marynaty, na minimum 2 godz.
Po tym czasie wyjmuję mięso z marynaty. Do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam je wykałaczkami. Panieruję w rozkłóconym jajku oraz sezamie. Smażę mięso z obu stron na mocno rozgrzanym oleju, na złocisty kolor.
40 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 6 porcji
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie