Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 135
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 81
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 85
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1301
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 135
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 81
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 85
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1301
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy wycinamy białe błonki i kroimy w kostkę około 1 cm. Następnie do kurczaka dodajemy sól, pieprz, soja sos oraz sok z maliny. Całość mieszamy i odstawiamy najlepiej na godzinę, by smaki się połączyły.
Ryż gotujemy wg przepisu producenta, a na patelnię wkładamy warzywa i podsmażamy do miękkości warzyw. Możemy całość podlewać delikatnie sosem sojowym mieszając.
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy przygotowaną pierś. Mieszamy do momentu gdy kostki piersi zmienią kolor na jasny.
Gdy pierś jest delikatnie podsmażona dodajemy całość ugotowanego ryżu oraz sos Tandoori. Całość mieszamy i podsmażamy do połączenia się smaków.
Jak warzywa są miękkie, ale chrupiące, a kurczak połączył się smakowo, formujemy te dwa składniki i wykładamy na talerz. Smacznego