Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy wycinamy białe błonki i kroimy w kostkę około 1 cm. Następnie do kurczaka dodajemy sól, pieprz, soja sos oraz sok z maliny. Całość mieszamy i odstawiamy najlepiej na godzinę, by smaki się połączyły.
Ryż gotujemy wg przepisu producenta, a na patelnię wkładamy warzywa i podsmażamy do miękkości warzyw. Możemy całość podlewać delikatnie sosem sojowym mieszając.
Na rozgrzany olej na patelni wkładamy przygotowaną pierś. Mieszamy do momentu gdy kostki piersi zmienią kolor na jasny.
Gdy pierś jest delikatnie podsmażona dodajemy całość ugotowanego ryżu oraz sos Tandoori. Całość mieszamy i podsmażamy do połączenia się smaków.
Jak warzywa są miękkie, ale chrupiące, a kurczak połączył się smakowo, formujemy te dwa składniki i wykładamy na talerz. Smacznego