Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na niedzielny obiad,coś zupełnie odmiennego od tradycyjnych kotletów,ale pysznego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 182
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 182
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Paprykę umyć i pokroić na długie paski, cebulę obrać ,przekroić na pół i pokroić w paski.Zeszklić na oleju, delikatnie posolić.
Piersi z kurczaka dokładnie umyć i rozbić na cienkie płaty.Posolić i popieprzyć.
Ze smażoną paprykę podzielić na dwie części,jedną wykorzystać do nadziania piersi.(na każdą pierś położyć paprykę i na nią 3 plastry sera wędzonego).Mięso zwinąć w roladki.
Gotowe roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, delikatnie posypać kucharkiem i obłożyć pozostałą papryką.Piec w piekarniku w temp. 180st ok 40min, w czasie pieczenia mieszać paprykę i dodać troszkę wody żeby mięso nie zeschło.