Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju lub klarowanym maśle (używam masła klarowanego). Cebule pokroić w plastry, wrzucić do podsmażonego czosnku. Cebule zeszklić. Dodać piersi pokrojone w większą kostkę. Całość podusić. Papryki i cukinie pokroić w paski, dodać do piersi. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, dodać do pozostałych składników. Całość dusić pod przykryciem. Na koniec doprawić: solą, pieprzem, majerankiem, lubczykiem, imbirem