Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju lub klarowanym maśle (używam masła klarowanego). Cebule pokroić w plastry, wrzucić do podsmażonego czosnku. Cebule zeszklić. Dodać piersi pokrojone w większą kostkę. Całość podusić. Papryki i cukinie pokroić w paski, dodać do piersi. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, dodać do pozostałych składników. Całość dusić pod przykryciem. Na koniec doprawić: solą, pieprzem, majerankiem, lubczykiem, imbirem