Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś kurczaka z warzywami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 155
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Umyte bataty i bakłażany pokrój na kawałki. Boczek pokrój na cienkie paski. Wrzuć wszystko do naczynia żaroodpornego. Wymieszaj z łyżką oliwy. Wstaw do piekarnika na 20 minut, aż warzywa zmiękną.
Umyj piersi kurczaka, osusz i pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż mięso na złoto.
Przełóż piersi do naczynia z warzywami. Wymieszaj sos sojowy (lub gotowy sos barbecue), z przecierem pomidorowym i startym serem. Wymieszaj z warzywami i kurczakiem, przypraw. Piecz ok. 15 minut, aż ser się stopi i zapiecze. Posyp listkami bazylii i podawaj.Źródło: Olivia