Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również pierś z kurczaka, ale troszeczkę inaczej, czyli z warzywami. Bardzo dobry smak oraz zdrowe danie, bardzo polecam.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Zaczynamy od umycia i pokrojenia piersi w kostkę lub w inny ulubiony krztałt. Następnie wkładamy do miski pokrojoną pierś posypujemy solą pieprzem oraz zalewamy sosem sojowym i dodajemy sok malinowy. Mieszamy całość i odstawiamy pod przykryciem do przeniknięcia smaków do mięsa, około 1-2h.
Wszystkie warzywa ścieramy na drobne paski na tarce lub w mikserze.
Podgrzewamy oliwę na patelni i wkładamy pokrojone warzywa. Jak warzywa zaczynają mięknąć dodajemy soja sos i mieszamy.
Na drugiej patelni podgrzewamy olej i dodajemy pierś z kurczaka, podsmażamy ale nie zbyt długo by pierś nie była twarda. Na talerz nakładamy pierś dodajemy smażone warzywa i jak ktoś lubi możemy dodać trochę ugotowanego ryżu. A teraz tylko życzę smacznego.