Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i niskokaloryczne, w sam raz na lekki obiad lub kolację. Dla amatorów cukinii i bakłażana.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13446
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5217
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13446
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5217
Składniki
Cebulę pokrój na cząstki, resztę warzyw pokrój w plastry lub małe kawałki. Na oleju na silnym ogiu przyrumień mięso z obu stron. Zmniejsz płomień i smaż jeszcze ok. 7 min z każdej strony.
Na oliwie podsmaż warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj listki laurowe i przyprawy. Smaż ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając. Podlej winem i bulinem i na silnym ogniu duś jeszcze ok. 5 min.
Usmażone mięso dopraw solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj warzywa i chwilę zapiekaj w piekarniku.