Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i niskokaloryczne, w sam raz na lekki obiad lub kolację. Dla amatorów cukinii i bakłażana.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5667
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8891
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7937
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5446
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5667
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8891
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7937
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5446
Składniki
Cebulę pokrój na cząstki, resztę warzyw pokrój w plastry lub małe kawałki. Na oleju na silnym ogiu przyrumień mięso z obu stron. Zmniejsz płomień i smaż jeszcze ok. 7 min z każdej strony.
Na oliwie podsmaż warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj listki laurowe i przyprawy. Smaż ok. 10 min, od czasu do czasu mieszając. Podlej winem i bulinem i na silnym ogniu duś jeszcze ok. 5 min.
Usmażone mięso dopraw solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj warzywa i chwilę zapiekaj w piekarniku.