Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na obiad dla całej rodziny! Gotowy w niecałe pół godziny! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie! Gotuj z nami z pasją i dobrym humorem! Więcej przepisów na pierś kurczaka znajdziesz na naszym kanale.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7853
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7853
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
Składniki
Do miseczki dodajemy po łyżeczce soli, pieprzu ziołowego, czosnku granulowanego, majeranku, papryki słodkiej oraz papryki wędzonej. Mieszamy.
Delikatnie rozbite kawałki piersi kurczaka posypujemy z jednej strony przygotowaną przyprawą, następnie mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (przyprawioną stroną do dołu).
Drugą stronę piersi kurczaka smarujemy keczupem, następnie na każdy kawałek mięsa wykładamy podsmażone pieczarki z cebulą i posypujemy tartym serem mozarella.
Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.