Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś nadziewana we włoskim stylu

Pierś nadziewana we włoskim stylu

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 143

Dodano:

Odsłon: 3276

Uwielbiam białe mięso, kotlet z piersi i owszem super smakuje ale robiony często staje się nudnym daniem, więc robię często nadziewane, tym razem również, wybór rodziny padł na smaki włoskie.

Składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub 2 małe
  • opakowanie mozzarelli w zalewie
  • suszone pomidory w zalewie
  • po kilka swieżych liści czosnku niedźwiedziego i bazylii
  • sól, pieprz świeżo mielony
  • 2 roztrzepane jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierś nadziewana we włoskim stylu

Przygotowanie

  1. Piersi dzielimy na 4 kotlety, rozbijamy tak aby miały podłużną formę, przyprawiamy z obu stron.

    Na połówce każdej porcji układamy składniki farszu, plastry mozzarelli, pomidory suszone i liście, lekko posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy drugą połówką mięsa.

    Tak powstałe "poduchy" obtaczamy jednokrotnie w jajku i bułce tartej, kładziemy na rozgrzane masło, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia.

    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń