Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam białe mięso, kotlet z piersi i owszem super smakuje ale robiony często staje się nudnym daniem, więc robię często nadziewane, tym razem również, wybór rodziny padł na smaki włoskie.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 110
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 110
Składniki
Piersi dzielimy na 4 kotlety, rozbijamy tak aby miały podłużną formę, przyprawiamy z obu stron. Na połówce każdej porcji układamy składniki farszu, plastry mozzarelli, pomidory suszone i liście, lekko posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy drugą połówką mięsa. Tak powstałe "poduchy" obtaczamy jednokrotnie w jajku i bułce tartej, kładziemy na rozgrzane masło, smażymy na średnim ogniu do zrumienienia. smacznego