Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś pieczona z boczkiem i mozzarellą

Pierś pieczona z boczkiem i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 1899

W ten sposób przygotowana pierś wbrew pozorom jest mięsem smacznym i godnym polecenia ...;)

Składniki

  • piersi z kurczaka 2 sztuki
  • kulka mozzarelii 250 gramów
  • boczek wędzony 350 gramów
  • tymianek 2 gałązki
  • kucharek 1 łyżeczka
  • pieprz 1/4 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, przekroić wzdłuż i ułożyć na wysmarowanej blasze. Na mięsie położyć gałązki świeżego tymianku i plastry mozzarelli. Całość "przykryć" plastrami boczku.

  2. Piec w piekarniku w temp. ok. 130 stopni przez ok. 25-30 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń