Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,szybkie i łatwe wykonaniu:)
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 38
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 38
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 335
Składniki
Piersi myjemy,nacinamy w pół i delikatnie tłuczemy,aby nie były za cienkie .Delikatnie solimy,pieprzymy. Smarujemy cienką warstwą serka ziołowego.
Pieczarki przekrajmy na pół i kroimy w plasterki,cebulę siekamy w kosteczkę. Smażymy na 1 łyżce oleju ok 5min,pod koniec delikatnie solimy i pieprzymy.
Na wcześniej przygotowane piersi układamy po plasterku szynki po jednej stronie.Potem na to dajemy pieczarki( po 1/2 na każdą pierś). Na pieczarki dajemy kawałek sera żółtego i 1/2 trójkąta serka topionego.
Piersi składamy na pół,nie muszą być szczelnie zamknięte.Potem z wierzchu delikatnie solimy i posypujemy papryką czerwona.Przekładamy na blaszkę do pieczenia wysmarowaną olejem( piersi też można delikatnie nim posmarować).
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st ok 20-30min. W takcie po ok 15min przewrócić na drugą stronę.
Smacznego.