Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,szybkie i łatwe wykonaniu:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4421
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26292
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4421
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26292
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1584
Składniki
Piersi myjemy,nacinamy w pół i delikatnie tłuczemy,aby nie były za cienkie .Delikatnie solimy,pieprzymy. Smarujemy cienką warstwą serka ziołowego.
Pieczarki przekrajmy na pół i kroimy w plasterki,cebulę siekamy w kosteczkę. Smażymy na 1 łyżce oleju ok 5min,pod koniec delikatnie solimy i pieprzymy.
Na wcześniej przygotowane piersi układamy po plasterku szynki po jednej stronie.Potem na to dajemy pieczarki( po 1/2 na każdą pierś). Na pieczarki dajemy kawałek sera żółtego i 1/2 trójkąta serka topionego.
Piersi składamy na pół,nie muszą być szczelnie zamknięte.Potem z wierzchu delikatnie solimy i posypujemy papryką czerwona.Przekładamy na blaszkę do pieczenia wysmarowaną olejem( piersi też można delikatnie nim posmarować).
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st ok 20-30min. W takcie po ok 15min przewrócić na drugą stronę.
Smacznego.