Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan z jabłkami? Naprawdę smaczne!
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 951
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 76
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 450
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 951
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 76
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 450
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 151
Składniki
Pierś kroimy w drobne kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju i odstawimy. Na drugiej patelni smażymy cebulę, pokrojone w ćwiartki jabłka, bakłażana w plastrach i marchew potartą na grubych oczkach. Po chwili smażenia zalewamy bulionem, dodajemy odrobinę octu winnego. Doprawiamy i zaciągamy mąką ziemniaczaną, aby sosik był gęsty,ale klarowny.
Gdy sos jest gotowy, wrzucamy usmażone kawałki piersi. Podajemy z ryżem.