Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan z jabłkami? Naprawdę smaczne!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5711
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9523
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 257
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5711
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9523
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 257
Składniki
Pierś kroimy w drobne kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju i odstawimy. Na drugiej patelni smażymy cebulę, pokrojone w ćwiartki jabłka, bakłażana w plastrach i marchew potartą na grubych oczkach. Po chwili smażenia zalewamy bulionem, dodajemy odrobinę octu winnego. Doprawiamy i zaciągamy mąką ziemniaczaną, aby sosik był gęsty,ale klarowny.
Gdy sos jest gotowy, wrzucamy usmażone kawałki piersi. Podajemy z ryżem.