Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy trwa, więc proponuję bardzo apetyczne mięso z dodatkiem kurek, które jest delikatne i smaczne ;)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 239
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 239
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
3 pojedyncze piersi kurczaka pozbawić błon, tłuszczu i umyć, po czym wytrzeć do sucha. Z oliwy i przypraw przygotować marynatę (najlepiej od razu w pojemniku, w którym da się "ułożyć" mięso). Piersi dokładnie natrzeć marynatą i na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień przełożyć zamarynowane mięso na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron przez ok. 3-4 min. Potem dusić we własnym sosie przez kolejne 10 min. z każdej strony. Na maśle usmażyć pokrojoną cebulę, dodać umyte i pokrojone kurki. Następnie dolać wywaru, a na końcu zawiesinę z mąki i kremówki. Doprawić do smaku. Gotowe mięso pokroić w plastry i polać gotowym sosem. Smacznego!