Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierś która rozpuszcza się w ustach aromatyczny pieczarkowy sos
Patelnia garnek tarka łyżka drewniana
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
•wstawiamy wywar warzywny •Pieczarki kroimy w plasterki ,cebulę i czosnek kroimy w kostke podsmażamy. •obieramy i trzemy na dużych oczkach marchew •pierś z kurczaka kroimy w kostke . •do wywaru wrzucamy podsmażone Pieczarki oraz Czosnek. •wrzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie do wywaru ,solimy i pieprzymy •gotujemy przez 20 minut na średnim ogniu ,mieszając żeby nic się nie przypaliło •po 20 minutach wrzucamy do wywaru pierś z kurczaka, marchew i gotujemy przez 40minut do uzyskania mięciutkiego piersnika. mieszając żeby nic się nie przypaliło •na sam koniec wstypujemy sos pieczarkowy oraz zaklepujemy mąką. •najlepiej podać z ziemniakami :) Smacznego :)