Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso w sosie i serze. Z dodatkami ziemniaczki plus surówka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w grubą kostkę, a następnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Natkę pietruszki siekamy, a cebulę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na dużej tarce. Do śmietany dodajemy ser, cebulę i natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku. Sosem zalewamy mięso i pieczemy do 30 min w 200 stopniach.