Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso w sosie i serze. Z dodatkami ziemniaczki plus surówka.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15165
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4063
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8941
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15165
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4063
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8941
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w grubą kostkę, a następnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą pieprzem i przyprawą do kurczaka. Smażymy.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Natkę pietruszki siekamy, a cebulę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na dużej tarce. Do śmietany dodajemy ser, cebulę i natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku. Sosem zalewamy mięso i pieczemy do 30 min w 200 stopniach.