Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z bazylią pod kołderką z mozzarelli

Pierś z bazylią pod kołderką z mozzarelli

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 403

Żeby nieco urozmaicić mięso z grilla proponuje właśnie pierś pod kołderką z mozzarelli...polecam!

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • bazylia świeża 1 garść
  • olej rzepakowy 4 łyżki
  • ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 2/3 łyżeczki
  • mozzarella w kulce 1 szt
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oliwę połączyć z octem balsamicznym, papryką, octem, kucharkiem i pokrojoną bazylią. Umyte i osuszone mięso obtoczyć w przygotowanej marynacie i pozostawić na ok. 2 godz w lodówce. Następnie zawinąć w folię i ułożyć na tacce. Piec w przez ok. 25-30 min. na rozgrzanym grillu.

  2. Pod koniec pieczenia folię odwinąć, na mięsie poukładać plastry mozzarelli, ponownie zawinąć i piec jeszcze przez ok. 5-10 min.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń