Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to pomysł na soczyste, kruche i aromatyczne mięso.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27069
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Do zimnej wody włożyć wszystkie składniki, wymieszać, dołożyć pierś (woda powinna przykrywać mięso). Zagotować. Od momenty zawrzenia gotować 5 minut na średnim lub małym ogniu. Po 5 minutach wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i zostawić tak do następnego dnia. Zimny garnek włożyłam do lodówki. Następnego dnia znów całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym i w tym momencie pierś jest gotowa do spożycia. Należy pokroić ją na grubsze plastry i przełożyć do przygotowanego sosu. Następnie przygotować sos chrzanowy. Rozgrzać olej i podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę. Zalać bulionem, zagotować. Mąkę roztrzepać z zimną wodą, połączyć z chrzanem i śmietaną. Dodać do bulionu. Doprowadzić do wrzenia, gotować około 5minut, mieszając. Dodać posiekaną natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawić. Do sosu przełożyć przygotowaną pierś, wraz z nim podgrzać, po czym podać z ulubionymi dodatkami.