Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to pomysł na soczyste, kruche i aromatyczne mięso.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3846
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 102
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 399
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 102
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 43
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3846
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 102
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 399
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 102
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 43
Składniki
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Do zimnej wody włożyć wszystkie składniki, wymieszać, dołożyć pierś (woda powinna przykrywać mięso). Zagotować. Od momenty zawrzenia gotować 5 minut na średnim lub małym ogniu. Po 5 minutach wyłączyć ogień, przykryć garnek pokrywką i zostawić tak do następnego dnia. Zimny garnek włożyłam do lodówki. Następnego dnia znów całość doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Zostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z wody, osuszyć ręcznikiem papierowym i w tym momencie pierś jest gotowa do spożycia. Należy pokroić ją na grubsze plastry i przełożyć do przygotowanego sosu. Następnie przygotować sos chrzanowy. Rozgrzać olej i podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę. Zalać bulionem, zagotować. Mąkę roztrzepać z zimną wodą, połączyć z chrzanem i śmietaną. Dodać do bulionu. Doprowadzić do wrzenia, gotować około 5minut, mieszając. Dodać posiekaną natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawić. Do sosu przełożyć przygotowaną pierś, wraz z nim podgrzać, po czym podać z ulubionymi dodatkami.