Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy spróbowałam tego dania na jednej z rodzinnych imprez. Tak bardzo wszystkim zasmakowała, że na stałe zagościła na naszym stole :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19624
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14563
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19624
Składniki
Mięsko pokroić na kotlety, delikatnie rozbić. Przyprawić ulubionymi przyprawami i ziołami. Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Poza sezonem można użyć brokułów mrożonych. Odłożyć kilka małych różyczek brokuła. Resztę ugotowanych i przestudzonych brokułów należy rozdrobnić, najlepiej blenderem, dodać posiekany lub rozgnieciony czosnek, potarty ser żółty, jajko i mąkę ziemniaczaną. Wszystko połączyć na gładką masę. Na mięso położyć całe różyczki brokułów, następnie przykryć pierzynką brokułową, na samej górze zrobić kleksy z majonezu. Mięsko piec w piekarniku ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!!!