Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z indyka pod pierzynką brokułową

Pierś z indyka pod pierzynką brokułową

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 534

Dodano:

Odsłon: 2462

Po raz pierwszy spróbowałam tego dania na jednej z rodzinnych imprez. Tak bardzo wszystkim zasmakowała, że na stałe zagościła na naszym stole :)

Składniki

  • duża pierś z indyka
  • 2 brokuły
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • ser żółty
  • 2 ząbki czosnku
  • majonez
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięsko pokroić na kotlety, delikatnie rozbić. Przyprawić ulubionymi przyprawami i ziołami.

    Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Poza sezonem można użyć brokułów mrożonych.

    Odłożyć kilka małych różyczek brokuła. Resztę ugotowanych i przestudzonych brokułów należy rozdrobnić, najlepiej blenderem, dodać posiekany lub rozgnieciony czosnek, potarty ser żółty, jajko i mąkę ziemniaczaną. Wszystko połączyć na gładką masę.

    Na mięso położyć całe różyczki brokułów, następnie przykryć pierzynką brokułową, na samej górze zrobić kleksy z majonezu.

    Mięsko piec w piekarniku ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń