Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy spróbowałam tego dania na jednej z rodzinnych imprez. Tak bardzo wszystkim zasmakowała, że na stałe zagościła na naszym stole :)
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Mięsko pokroić na kotlety, delikatnie rozbić. Przyprawić ulubionymi przyprawami i ziołami. Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Poza sezonem można użyć brokułów mrożonych. Odłożyć kilka małych różyczek brokuła. Resztę ugotowanych i przestudzonych brokułów należy rozdrobnić, najlepiej blenderem, dodać posiekany lub rozgnieciony czosnek, potarty ser żółty, jajko i mąkę ziemniaczaną. Wszystko połączyć na gładką masę. Na mięso położyć całe różyczki brokułów, następnie przykryć pierzynką brokułową, na samej górze zrobić kleksy z majonezu. Mięsko piec w piekarniku ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni. Smacznego!!!