Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam doskonałe danie, które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2409
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4553
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1630
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Robimy marynatę z jajek mąki, majeranku , przypraw i czosnku. Dodajemy sos sojowy. Wszystko mieszamy i taką marynatą zalewamy pokrojonego w poprzeczne kawałki indyka. Zostawiamy przynajmniej na 3 godziny. Można przygotować dzień wcześniej. Indyka wyjmujemy z marynaty, lekko z obu stron obsmażmy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek kładziemy suszone pomidory ze słoika. Polewamy marynatą pomidorów. pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.