Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam doskonałe danie, które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Robimy marynatę z jajek mąki, majeranku , przypraw i czosnku. Dodajemy sos sojowy. Wszystko mieszamy i taką marynatą zalewamy pokrojonego w poprzeczne kawałki indyka. Zostawiamy przynajmniej na 3 godziny. Można przygotować dzień wcześniej. Indyka wyjmujemy z marynaty, lekko z obu stron obsmażmy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek kładziemy suszone pomidory ze słoika. Polewamy marynatą pomidorów. pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.