Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z indyka w pistacjach z surówką z marchewki

Pierś z indyka w pistacjach z surówką z marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4040

Dodano:

Odsłon: 1760

Pyszna, soczysta, dietetyczna, marynowana pierś z indyka, panierowana w pistacjach, pieczona w piekarniku:) W towarzystwie świetnej surówki z marchwi z dodatkiem czosnku:)

Składniki

  • 4 kawałki filetu z piersi indyka
  • Na marynatę: sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • około 3 cm startego imbiru
  • sól
  • pieprz
  • Na panierkę: 1 białko jaja
  • 2 garście utłuczonych pistacji
  • Na surówkę: 6 marchewek
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • kolendra do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować marynatę z podanych składników. Umyte i osuszone mięso rozbić delikatnie przez folię, włożyć do marynaty i odstawić na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.

  2. Przygotować surówkę. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Udekorować natką.

  3. Zamarynowane mięso panierować w białku i pistacjach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni (termoobieg) na 20 minut.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 14 maja 2014 Dziś zrobiłam na obiad, rodzina zachwycona, czego chcieć więcej. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 11 kwietnia 2014 Bardzo mi się podoba takie mięsko. Przepis zabieram ze do książki.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 10 kwietnia 2014 Same pyszności...a tę marchewkę to od razu bym wszamał! Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń