Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4282
Dodano: 10.04.2014
Odsłon: 2066
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotować marynatę z podanych składników. Umyte i osuszone mięso rozbić delikatnie przez folię, włożyć do marynaty i odstawić na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.
Przygotować surówkę. Marchew zetrzeć na drobnych oczkach, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Udekorować natką.
Zamarynowane mięso panierować w białku i pistacjach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni (termoobieg) na 20 minut.
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

BEATA1978 14 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Dziś zrobiłam na obiad, rodzina zachwycona, czego chcieć więcej. :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 11 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo mi się podoba takie mięsko. Przepis zabieram ze do książki.4 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 10 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Same pyszności...a tę marchewkę to od razu bym wszamał! Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz