Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł może banalny, ale za to jaki smak....Mniam:)
Pieczarki obieramy, kroimy, cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, szklimy cebulkę, dodajemy pieczarki, doprawiamy do smaku, kiedy puszczą sok dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do chwili, kiedy płyn odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś z indyka dzielimy na cztery plastry, każdy delikatnie rozbijamy i posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Na każdą połowę plastra nakładamy łyżkę sera i sporo pieczarek, przykrywamy drugą połową plastra, spinamy dokładnie wykałaczkami.
Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażymy z obu stron na złoty kolor, na malutkim ogniu.
Czasem przyrządzam takie piersi w piekarniku, ale wtedy nie spinam mięsa wykałaczkami i nie panieruję, tylko składam jak gołąbki i obkładam 2 plastrami boczku. Wkładam do nagrzanego piekarnika na jakieś 30 minut.
Pyszne, delikatne mieso z szybkowara. Rug - zug i gotowe :-)
Odsłon: 1018
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 111
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 162
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 145
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 79
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 410
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 157
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 111
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 162
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 145
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 79
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 410
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 157
Składniki
Pieczarki obieramy, kroimy, cebulę siekamy w drobną kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, szklimy cebulkę, dodajemy pieczarki, doprawiamy do smaku, kiedy puszczą sok dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do chwili, kiedy płyn odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pierś z indyka dzielimy na cztery plastry, każdy delikatnie rozbijamy i posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Na każdą połowę plastra nakładamy łyżkę sera i sporo pieczarek, przykrywamy drugą połową plastra, spinamy dokładnie wykałaczkami.
Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażymy z obu stron na złoty kolor, na malutkim ogniu.
Czasem przyrządzam takie piersi w piekarniku, ale wtedy nie spinam mięsa wykałaczkami i nie panieruję, tylko składam jak gołąbki i obkładam 2 plastrami boczku. Wkładam do nagrzanego piekarnika na jakieś 30 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekane pieczarki z kurczakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekane pieczarki z kurczakiem
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 2
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 111