Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dość szybkie w przyrządzeniu danie, a nieco inne niż na co dzień. Szpinak nie każdy lubi, ale odpowiednio doprawiony, zwłaszcza czosnkiem, smakuje na prawdę doskonale. Jako farsz do mięsa sprawdza się wyśmienicie.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104647
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2033
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5904
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104647
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2033
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5904
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nożem z ostrą końcówką nacinamy kieszeń. Pierś obsypujemy lekko solą i pieprzem
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy na niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy opłukany szpinak. Lekko oprószamy solą i mieszając czekamy, aż zmięknie i odparuje z niego płyn. Następnie szpinak studzimy, a następnie dodajemy tarty ser. Mieszamy
Piersi z kurczaka napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią
Obsmażamy na patelni na oleju z każdej strony, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 35 minut
Podajemy najlepiej z ryżem i ulubioną surówką