Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dość szybkie w przyrządzeniu danie, a nieco inne niż na co dzień. Szpinak nie każdy lubi, ale odpowiednio doprawiony, zwłaszcza czosnkiem, smakuje na prawdę doskonale. Jako farsz do mięsa sprawdza się wyśmienicie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4183
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416511
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4183
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416511
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nożem z ostrą końcówką nacinamy kieszeń. Pierś obsypujemy lekko solą i pieprzem
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy na niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy opłukany szpinak. Lekko oprószamy solą i mieszając czekamy, aż zmięknie i odparuje z niego płyn. Następnie szpinak studzimy, a następnie dodajemy tarty ser. Mieszamy
Piersi z kurczaka napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią
Obsmażamy na patelni na oleju z każdej strony, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 35 minut
Podajemy najlepiej z ryżem i ulubioną surówką