Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kombi. Mięso i dodatek w jednym piekarniku.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 282
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 298
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16415
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 108
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 282
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 298
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16415
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 108
Składniki
W misce wymieszałem oliwę, przeciśnięty czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Umyte, osuszone piersi włożyłem do marynaty i zostawiłem na godzinę w lodówce. Grillowałem około 8 minut z każdej strony (pierś była bardzo gruba). Jeżeli piersi są cieńsze (lub przekrojone) zazwyczaj wystarcza 5-6 minut.
Dodatkiem były frytki z piekarnika, dlatego wstawiłem frytki 20 minut wcześniej, a następnie nad nimi rozłożyłem ruszt do mięsa i piekłem dalej razem.
Smacznego