Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kombi. Mięso i dodatek w jednym piekarniku.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
W misce wymieszałem oliwę, przeciśnięty czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Umyte, osuszone piersi włożyłem do marynaty i zostawiłem na godzinę w lodówce. Grillowałem około 8 minut z każdej strony (pierś była bardzo gruba). Jeżeli piersi są cieńsze (lub przekrojone) zazwyczaj wystarcza 5-6 minut.
Dodatkiem były frytki z piekarnika, dlatego wstawiłem frytki 20 minut wcześniej, a następnie nad nimi rozłożyłem ruszt do mięsa i piekłem dalej razem.
Smacznego