Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka pieczona z ricottą

Pierś z kurczaka pieczona z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5525

Dodano:

Odsłon: 406

To taka moja wariacja na temat piersi z kurczaka. Od siebie dodam, że idealnym dodatkiem do tego dania byłby jakikolwiek ulubiony sos, bo mięso "wychodzi" dość suche ;)

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna 1 szt
  • pieczarki 200 g
  • ser ricotta 4 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • oliwa 1 łyżka
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • kucharek przyprawa do potraw 1/3 łyżeczki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka pieczona z ricottą

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń. Na oliwie z dodatkiem kucharka usmażyć skrojone pieczarki.

  2. Kieszenie natrzeć przyprawami, serem i nałożyć cześć pieczarek.

  3. Mięso spiąć wykałaczkami i smażyć na roztopionym maśle do k
    momentu, aż będą miękkie

  4. Podawać na pozostałych pieczarkach z dodatkiem gotowanego ryżu i np. surówki z marchewki.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń