Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka po węgiersku

Pierś z kurczaka po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 78

Dodano:

Odsłon: 1600

:P

Składniki

  • 2 filety
  • 2 cebule
  • Smalec
  • 1/2 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • Szczypta pieprzu cayenne
  • Kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego
  • Łyżka pikantnego keczupu
  • Sól,pieprz,czosnek granulowany,suszona natka pietruszki,maggi
  • Makaron (np. świderki lub kokardki) 1 opakowanie
  • Śmietana 12% - ok 7 łyżek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka po węgiersku

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem, paprykami, odstawiamy w chłodne miejsce.
    W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelni smażymy kawałki mięsa, które następnie przekładamy do cebuli. Wszystko podlewamy 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Do miękkiego mięsa dodajemy koncentrat, keczup, czosnek, maggi, całość zagotowujemy, gdy trzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Jeśli jest taka potrzeba, sos zaciągamy łyżeczką mąki ziemniaczanej.
    Mięso podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszanym ze śmietaną i posypanym obficie suszoną natką pietruszki. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń