Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 83
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40723
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1115
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3455
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 83
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40723
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1115
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3455
Składniki
Mięso kroimy na niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem, paprykami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelni smażymy kawałki mięsa, które następnie przekładamy do cebuli. Wszystko podlewamy 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Do miękkiego mięsa dodajemy koncentrat, keczup, czosnek, maggi, całość zagotowujemy, gdy trzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Jeśli jest taka potrzeba, sos zaciągamy łyżeczką mąki ziemniaczanej. Mięso podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszanym ze śmietaną i posypanym obficie suszoną natką pietruszki. Smacznego.