Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1622
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 715
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 700
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 294
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1622
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 715
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 700
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 294
Składniki
Mięso kroimy na niewielkie kawałki, oprószamy solą, pieprzem, paprykami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę pokrojoną w półplasterki. Na patelni smażymy kawałki mięsa, które następnie przekładamy do cebuli. Wszystko podlewamy 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Do miękkiego mięsa dodajemy koncentrat, keczup, czosnek, maggi, całość zagotowujemy, gdy trzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Jeśli jest taka potrzeba, sos zaciągamy łyżeczką mąki ziemniaczanej. Mięso podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem, wymieszanym ze śmietaną i posypanym obficie suszoną natką pietruszki. Smacznego.