Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy znudziły się Wam zwykłe piersi z kurczaka, proponuję przyrządzić je w zupełnie nowej odsłonie, czyli z porem. Bardzo prosta i bardzo szybka potrawa a jaka smaczna.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze płaty, doprawiamy solą. 2. W naczyniu rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.
3. Następnie takiej marynacie moczymy mięso. 4. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
5. Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.
6. Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 7. Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
8. Na mięso wykładamy pieczarki
9. Następnie układamy pora.
10. Polewamy sosem.
11. Na koniec posypujemy serem.
12. Zapiekamy 35 minut w 180˚C 13. Danie gotowe. 14. Smacznego.