Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka pod porową pierzynką

Pierś z kurczaka pod porową pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7818

Dodano:

Odsłon: 1696

Gdy znudziły się Wam zwykłe piersi z kurczaka, proponuję przyrządzić je w zupełnie nowej odsłonie, czyli z porem. Bardzo prosta i bardzo szybka potrawa a jaka smaczna.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z kurczaka pod porową pierzynką

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na mniejsze płaty, doprawiamy solą.
    2. W naczyniu rozgniatamy kostkę rosołową i mieszamy z nie wielką ilością oleju.

  2. 3. Następnie takiej marynacie moczymy mięso.
    4. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

  3. 5. Pieczarki pokrojone podsmażamy na rozgrzanym oleju doprawiając przyprawami pieprzem oraz solą.

  4. 6. Por kroimy w krążki a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    7. Sos pomidorowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

  5. 8. Na mięso wykładamy pieczarki

  6. 9. Następnie układamy pora.

  7. 10. Polewamy sosem.

  8. 11. Na koniec posypujemy serem.

  9. 12. Zapiekamy 35 minut w 180˚C
    13. Danie gotowe.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KulinarnaChwila 18 stycznia 2018 koncentrat pomidorowy rozrobić w małej ilości wody i zagęść mąką;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia 2018 Można kilka kurczaczków prosić? ;)
Świetny przepis, tylko zamieniłbym gotowy sos na swój, domowej roboty, jeśli oczywiście ktoś taki ma :D
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń