Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, tanie i szybkie do przygotowania. Jest pyszne, lekko słodkie i syte. A do tego ma piękny różowy kolor.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kurczaka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Kurczaka, buraki i marchewkę przełożyć do garnka i zalać wodą, tak aby przykryła składniki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Gotować do momentu, aż buraki zmiękną. Wtedy dodać zahartowaną śmietanę połączoną z mąką. Całość zagotować. Przyprawić solą oraz pieprzem.