Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, tanie i szybkie do przygotowania. Jest pyszne, lekko słodkie i syte. A do tego ma piękny różowy kolor.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kurczaka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Kurczaka, buraki i marchewkę przełożyć do garnka i zalać wodą, tak aby przykryła składniki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i ziarenka pieprzu. Gotować do momentu, aż buraki zmiękną. Wtedy dodać zahartowaną śmietanę połączoną z mąką. Całość zagotować. Przyprawić solą oraz pieprzem.