Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnych kilka miesięcy temu, przepis podsunął mi mój kuzyn (pozdrawiam Cię Wojtku). Za każdym razem, kiedy robię to danie odnoszę wrażenie, że jego smak jest coraz bogatszy, a wychodzi mi ono jeszcze lepsze… Spróbujcie sami…
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1859
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254174
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1859
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8411
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254174
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
Filet z piersi kurczaka myjemy, pozbawiamy błonek, kostek i chrząstek. Kroimy w kostkę. Doprawiamy 4 łyżkami curry i sosem sojowym. Mieszamy.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w półtalarki. Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W garnku rozpuszczamy i podgrzewamy masło klarowane. Następnie wrzucamy filet na rozgrzany tłuszcz. Smażymy dobrych kilka minut.
Następnie dorzucamy pokrojone cebule, marchewki i seler naciowy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Oczywiście, co jakiś czas mieszając.
Na kolejnym etapie dodajemy opakowanie przecieru pomidorowego 500 ml, mleko kokosowe 400 ml, centymetrowy kwadratu imbiru przeciśnięty przez praskę, 2 -3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sok z cytryny.
Mieszamy. Dusimy kolejne 20 minut. Podajemy z ryżem basmati. Smacznego !!!