Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnych kilka miesięcy temu, przepis podsunął mi mój kuzyn (pozdrawiam Cię Wojtku). Za każdym razem, kiedy robię to danie odnoszę wrażenie, że jego smak jest coraz bogatszy, a wychodzi mi ono jeszcze lepsze… Spróbujcie sami…
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25954
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25954
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Składniki
Filet z piersi kurczaka myjemy, pozbawiamy błonek, kostek i chrząstek. Kroimy w kostkę. Doprawiamy 4 łyżkami curry i sosem sojowym. Mieszamy.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w półtalarki. Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W garnku rozpuszczamy i podgrzewamy masło klarowane. Następnie wrzucamy filet na rozgrzany tłuszcz. Smażymy dobrych kilka minut.
Następnie dorzucamy pokrojone cebule, marchewki i seler naciowy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Oczywiście, co jakiś czas mieszając.
Na kolejnym etapie dodajemy opakowanie przecieru pomidorowego 500 ml, mleko kokosowe 400 ml, centymetrowy kwadratu imbiru przeciśnięty przez praskę, 2 -3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sok z cytryny.
Mieszamy. Dusimy kolejne 20 minut. Podajemy z ryżem basmati. Smacznego !!!