Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnych kilka miesięcy temu, przepis podsunął mi mój kuzyn (pozdrawiam Cię Wojtku). Za każdym razem, kiedy robię to danie odnoszę wrażenie, że jego smak jest coraz bogatszy, a wychodzi mi ono jeszcze lepsze… Spróbujcie sami…
Filet z piersi kurczaka myjemy, pozbawiamy błonek, kostek i chrząstek. Kroimy w kostkę. Doprawiamy 4 łyżkami curry i sosem sojowym. Mieszamy.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w półtalarki. Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W garnku rozpuszczamy i podgrzewamy masło klarowane. Następnie wrzucamy filet na rozgrzany tłuszcz. Smażymy dobrych kilka minut.
Następnie dorzucamy pokrojone cebule, marchewki i seler naciowy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Oczywiście, co jakiś czas mieszając.
Na kolejnym etapie dodajemy opakowanie przecieru pomidorowego 500 ml, mleko kokosowe 400 ml, centymetrowy kwadratu imbiru przeciśnięty przez praskę, 2 -3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sok z cytryny.
Mieszamy. Dusimy kolejne 20 minut.
Podajemy z ryżem basmati.
Smacznego !!!
Delikatne i kruche mięso, można spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Odsłon: 3759
Połączenie piersi kurczaka z mango wyszło mi doskonale. Takie dodatki jak pie...
Odsłon: 1212
Połączenie kawy z drobiem to świetny szybki obiad, gotowy w kilkanaście minut...
Odsłon: 1228
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 119
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 244
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 433
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 201
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 119
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 244
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 433
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 201
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 47
Składniki
Filet z piersi kurczaka myjemy, pozbawiamy błonek, kostek i chrząstek. Kroimy w kostkę. Doprawiamy 4 łyżkami curry i sosem sojowym. Mieszamy.
Marchewki obieramy, myjemy i kroimy w półtalarki. Łodygi selera naciowego myjemy i kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W garnku rozpuszczamy i podgrzewamy masło klarowane. Następnie wrzucamy filet na rozgrzany tłuszcz. Smażymy dobrych kilka minut.
Następnie dorzucamy pokrojone cebule, marchewki i seler naciowy. Dusimy pod przykryciem około 20 minut. Oczywiście, co jakiś czas mieszając.
Na kolejnym etapie dodajemy opakowanie przecieru pomidorowego 500 ml, mleko kokosowe 400 ml, centymetrowy kwadratu imbiru przeciśnięty przez praskę, 2 -3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz sok z cytryny.
Mieszamy. Dusimy kolejne 20 minut. Podajemy z ryżem basmati. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Dania główne
Roladki schabowe z parówkami
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 47
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 529