Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z kurczaka w czosnku i ziołach

Pierś z kurczaka w czosnku i ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3245

Dodano:

Odsłon: 5879

Pierś z kurczaka w czosnku i ziołach

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżki: tymianku, papryki słodkiej, ziół prowansalskich, kolendry, pieprzu, soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do małego naczynia wsypać wszystkie przyprawy, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i przeciśnięty przez prasę czosnek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Otrzymaną mieszankę wetrzeć w piersi kurczaka i pozostawić na 2 godziny w lodówce.

    Mięso smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony na małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń